Adibah Noor Profile or Biodata

  • ← Show Your Love

adibah noor biodataProfile atau biodata Adibah Noor
Nama komersial: Adibah Noor
Nama sebenar: Adibah Noor binti Mohamed Omar
Nama timangan: -
Adik beradik: -
Nama bapa: -
Nama ibu: -

Tarikh lahir: 03 september 1970
Tempat lahir: Kuala Lumpur

Agama: Islam
Bangsa: Melayu

Status: bujang

Tinggi Adibah Noor: -
Berat Adibah Noor: -

Pendidikan:
1987 – Sekolah Menengah Convent Bukit Nanas, Kuala Lumpur
1993 – B. Ed (Hons) TESL, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Kerjaya:
1993 – 1995 : Guru di Sekolah Rendah Taman Datuk Harun
- Penulis Iklan untuk agensi pengiklanan
- Guru Bahasa Inggeris sementara
- Penterjemah untuk syarikat besar sebelum mengambil keputusan untuk miliki syarikat sendiri
- Penyanyi dan Pelakon
2008 – Duta Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan

Adibah Noor offical website: http://adibahnoor.blogspot.com/
Adibah Noor facebook: www.facebook.com/ADIBAHNOOR
twitter : twitter.com/#!/adibahnoor
E-mail: adibah_noor@yahoo.com

Biography: -

Album Terlalu Istimewa merupakan penghormatan kepada Nurul Huda (10 tahun) yang meninggal dunia selepas dirogol. Kes Nurul menyentuh perasaan Adibah, beliau memberitahu komposer Azlan Abu Hassan, beliau mahu merakamkan lagu khas untuk Nurul..

Sila tinggalkan comment jika anda mengetahui perkembangan terbaru Adibah Noor

  • ← show your love

Anda kini berada dikawasan Komen

PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan penambahan data, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

10 Responses to “Adibah Noor Profile or Biodata”
  1. farahhanim says:

    sangat bagus …. saya suka..

  2. rayyan zafrin says:

    hi ! roy cni .. roy slalu tgk cerite cerite yg akq ade blakon x kire laa watak jahat ke watak baek janji ade akq .. roy peminat akq !
    rayyan zafreen

  3. cikgu says:

    assalam k diba.. mcmn yer kalo saya nak jemput kak diba bagi talk kat sekolah saya… pengetua saya mintak sangat kalo boleh k diba boleh bantu pelajar-pelajar di sekolah saya untuk minat bahasa Inggeris… Oh My English tu sangat memberi impak kepada kami… TQ

  4. aq nur says:

    kak adibah noor ni cute orangnya.saya suka tengok akak buat bintang mencari bintang kuat-kuat.

  5. ezza says:

    datang johor ye

  6. KAISER RAJ says:

    ADIBAH COULD YOU PLEASE QUOTE US FOR EVENT HOSTING/MC FOR THE INTEL GALA DINNER.MAY 2014.SUNWAY HOTEL.THANK YOU.

  7. wanie says:

    Betul ke akak nk kawin ngan abg halim othman?

  8. nurul najihah says:

    berapa ketinggian kak dibah?

  9. adibah noor says:

    Sila buat pembetulan. Entah dari mana anda dapat info yang saya ini lahir di ipoh perak. Saya anak kelahiran kuala lumpur. Betulkan ya. Terima kasih atas sokongan.

  10. adibahazali says:

    klau nk tnya boleh??nurul huda tu dok mne??plzz